+359876338235 contact@3keyrooms.com

Въпроси

 КАКВИ въпроси имате?

Стая на загадките? Какво е това?

Стаята на загадките пресъздава познатите компютърни escape games в реални условия. Това са игри, при които участниците попадат в заключено пространство – най-често стая, мазе, таван, кула, килия и др. – от което трябва да се намери изход. Това става след като обстановката се огледа внимателно, забележат се всички ключови детайли и с тяхна помощ се разрешат поредица от логически загадки и пъзели. Трябва да се открият ключове, да се отворят тайнствени скривалища и катинари. При компютърните игри действията са ограничени и се извършват, като с мишката се кликва на различни обекти.

Но истински вълнуващо е, когато тези игри се претворят в реално помещение.

Така се появяват т.нар. real escape games или както ги наричаме в България – стаи на загадките. Пионер на escape игрите в реални условия е самата Силиконова долина, където още пред 2006 г. се създава стаята „Original Piece“. Днес тези игри са тотален хит в Япония, САЩ, Канада, Унгария, Швейцария и къде ли още не. Добрите escape игри залагат на пленителна история, необичайна атмосфера и страхотно обслужване.

За да участваш в играта, най-често трябва да си част от екип от няколко души. Попадате в затворено пространство и имате най-често 60 минути да намерите изход. Можете да разчитате единствено на собствените си сили!

Не се изисква специално образование, знания и физическа сила. Но предизвикателство има! Нужни са наблюдателност, логическа мисъл, добра комуникация в екипа, целеустременост, неходчивост, управление на времето…

Защото смисълът на тези игри е, че не всички да успяват да излязат само за 60 минути!  Но всички се забавляват! И научават как да се справят по-добре следващия път.

Провокирайте сами себе си! Играйте за удоволствие!

Кой може да участва?

Вие – ако се чувствате изКЛЮЧителни!

3 Key Rooms е създадена за екипи от 2 – 5 души. Идеална е за приятели и колеги, които търсят team building, забавление и разтоварване. Колко добри сте наистина в намирането на изход от всяка ситуация? Освен това е страхотно изживяване за двойки и семейства – познавате ли се наистина добре? Проверете го, при това в необикновена среда! Туристите пък ще посетят необичайна атракция и ще получат спомени за цял живот – точно в сърцето на София! И един въпрос към геймърите – наистина ли ви бива толкова в игрите? Докажете го – в реални условия!

Нужно е участниците да са над 12 г. поради сложността на загадките. Ако имате по-малко дете и все пак искате да дойдете с него, позвънете ни. Не се допускат хора във видимо нетрезво състояние. Забавлението не е подходящо, ако имаш страх от затворени пространства (ако почувстваш дискомфорт, можеш да излезеш по всяко време)! За жалост в 3 Key Rooms засега няма условия за участие на хора със затруднена подвижност.

Как да резервирам час за участие?

Събери своя екип от 2 до 5 души. Влез във РЕЗЕРВИРАЙ, харесай свободни дата и час и следвай инструкциите!

Колко струва?

Резервацията на час в 3 Key Rooms за екип от 2-ма души е 60 лв. и по 15 лв за всеки следващ участник. Така за екип от 3-ма души играта ще струва 60+15 = 75 лв., при екип от 4-ма – 60+30 = 90 лв и при 6-членен отбор – 60+60 = 120 лв. Екипът на 3KEY Rooms препоръчва играта в екип от 6 души на по-опитни отбори или такива, които по начало са добре сработени, тъй като естеството на загадките изисква много добра комуникация и организираност. 

Може ли да се промени или отмени резервация?

Ако искаш да промениш деня и/или часа на резервацията, свържи се с нас поне 48 часа предварително. Ще потърсим нов час за твоя екип, според възможностите в Календара. Моля, имай предвид, че подобни промени могат да се правят само един път на регистриран екип! Ние не изискваме предварително заплащане на капаро, но молим гостите си да върнат този жест, като спазват запазените си часове или ги освободят навреме, за да са достъпни за други желаещи. 

Предлагате ли ваучери за подарък?

Да! Нашият Детектив се обръща в индивидуализирано писмо към вашите близки и приятели, когато искате да им подарите игра в Стаята. Как да поръчате ваучера? Свържете се с нас на телефон +359 876 33 82 35 или +359 888 86 16 68. Кажете ни името на човека или хората, които искате да предизвикате и кой отправя предизвикателството. След това предплатете играта. Тя може да бъде за минимум 2-ма участника на стойност 60 лева. След като получим плащането, ще ви предоставим тайнствено писмо, което да подарите на ръка или под формата на PDF. Получателят ще може сам да избере ден и час за игра, като в полето Бележки напише кода от ваучера. Ако подаръкът е за игра за 2-ма души, при желание в деня на играта може да се доплати по 15 лв. за всеки допълнителен участник.

Как да стигнем до вас?

Намираме се в самия център на София – само на минути от жълтите павета и храм-паметник Св. Ал. Невски. Адресът е бул. Васил Левски 102. Ако се насочите от Софийски университет по посока пл. Сточна гара, движете се по десен тротоар. Ще видите номер 102 малко след паметника Левски. Ако идвате с градски транспорт, можете да ползвате метро до станция СУ Св. Климент Охридски. Удобни са още трамваи 20, 22 и 23, автобуси 78 и 79 и тролеи 1, 11, 2 и 4. Лесно ще достигнете до нас и с автомобил. Можете да паркирате в Синята зона (заплащане със SMS на 1302, до 2 часа; важи в работни дни: 8 – 19 ч, събота: 8 – 14 ч.; безплатно през останалото време) или Зелената зона (1 лв/ч, заплащане със SMS на 1303, до 4 часа; важи в работни дни: 8 – 19 ч.; безплатно през останалото време). Карта за зоните за платено паркиране в столицата можете да видите тук. А ако сте любител на предвижването с велосипед – заповядайте! Предвидили сме сигурно място за вашето колело.

Мога ли да играя сам?

Не! Това е отборно предизвикателство. Трябва да се сформира екип от поне 2-ма души. Ако нямаш компания и си отворен за предизвикателството да играеш с непознати хора – пиши ни на contact@3keyrooms.com и ние ще се опитаме да те включим към друг отбор.

Ние сме компания от повече от 6 души и искаме да играем заедно. Възможно ли е?

Игралното пространство и самите загадки са създадени така, че да са оптимални за до 6 души в един екип. Но можете да се разделите на 2 или повече отбора от 2 до 6 души и да си спретнете състезание – кой ще успее да излезе (по-бързо)?  Надпреварата се оказа най-силната мотивация за някои от нашите екипи – победители:).

Ами ако не излезем навреме?

Играта е създадена така, че по-малко от 50% от участниците могат да намерят изход само за 60 минути. Във всеки случай ще се радвате на пленително забавление! А това е най-важното! Take it easy! :)

Играта страшна ли е?

Стаята Детективът и машината на времето не цели да ужасява. Атмосферата е по-скоро разтоварваща. Все пак адреналин има. Сложността на загадките и бързо изтичащите 60 минути ще те държат под пленително напрежение до последния миг! Но разтоварващото усещане за бягство от ежедневието е гарантирано! :)

Нужни ли са специални знания?

Не са! Загадките и пъзелите в 3 Key Rooms изискват по-скоро жива мисъл и здрава логика. Заредете се с отборен дух и наблюдателност, отКЛЮЧете своите интуиция и въображение и… дерзайте!

Нужна ли е физическа сила или особени умения?

Не са. Нужна е известна ловкост, но нали затова разполагате с цял екип? Единственото физическо “предизвикателство” ще бъде да можете да клекнете. Ако това затруднява някой член на екипа ви, предупредете ни предварително, за да намерим удобно за вас решение. При колебания – позвънете ни!

Може ли един и същ човек да играе втори път в една и съща тематична стая?

Не е желателно, защото вече ще познава загадките и играта за него и съотборниците му няма да е пълноценна.  Следете за нашите нови тематични стаи!

 

Искате още?