+359876338235 contact@3keyrooms.com

Въпроси стаи на загадките от 3KEY Rooms

 КАКВИ въпроси имате?

Стая на загадките? Какво е това?

Стаята на загадките пресъздава познатите компютърни escape the room games в реални условия. Това са игри, при които участниците попадат в затворено пространство – най-често стая, мазе, таван, кула, килия и др. – от което трябва да се намери изход. Това става след като обстановката се огледа внимателно, забележат се всички ключови детайли и с тяхна помощ се разрешат поредица от логически загадки и пъзели. Трябва да се открият ключове, да се отворят тайнствени скривалища и заключващи механизми. При компютърните игри действията са ограничени и се извършват, като с мишката се кликва на различни обекти.

Но истински вълнуващо е, когато тези игри се претворят в реално помещение.

Така се появяват т.нар. real-life escape the room games или както ги наричаме в България – стаи на загадките. Пионер за “ескейп рум” забавлението в реални условия е самата Силиконова долина, където още пред 2006 г. се създава стаята „Original Piece“. Днес тези игри са тотален хит в Япония, САЩ, Канада, Унгария, Швейцария и къде ли още не. Добрите ескейп игри залагат на пленителна история, необичайна атмосфера и страхотно обслужване.

За да участваш в играта, най-често трябва да си част от екип от няколко души. Попадате в затворено пространство (няма да бъдете заключени и в 3KEY Стаите няма клаустрофобични елементи!) и имате най-често 60 минути да намерите изход. Можете да разчитате единствено на собствените си сили!

Не се изисква специално образование, знания и физическа сила. Но предизвикателство има! Нужни са наблюдателност, логическа мисъл и добра комуникация в екипа.

Защото смисълът на тези игри е, че не всички да успяват да излязат само за 60 минути!  Но всички се забавляват! И научават как да се справят по-добре следващия път. Защото преди всичко тези логически игри са забавление!

Провокирайте сами себе си! Играйте за удоволствие!

Кой може да участва?

Вие – ако се чувствате изКЛЮЧителни!

3KEY Стаите са създадени за екипи от 2 – 6 или до 7 души (според избраната Стая). Идеални са за приятели и колеги, които търсят team building, забавление и разтоварване. Колко добри сте наистина в намирането на изход от всяка ситуация? Освен това е страхотно изживяване за двойки и семейства – познавате ли се наистина добре? Проверете го, при това в необикновена среда с игра за двама или за цялото семейство! Туристите пък ще посетят необичайна атракция и ще получат спомени за цял живот – точно в сърцето на София! И един въпрос към геймърите – наистина ли ви бива толкова в игрите? Докажете го – в реални условия!

Нужно е участниците да са над 12 г. поради сложността на загадките. Ако имате по-малко дете и все пак искате да дойдете с него, позвънете ни. Не се допускат хора във видимо нетрезво състояние. Забавлението не е подходящо, ако имаш силен страх от затворени пространства (ако почувстваш дискомфорт, можеш да излезеш по всяко време)! За жалост в 3 Key Rooms засега няма условия за участие на хора със затруднена подвижност.

3KEY Стаите страшни ли са и какво става, ако имам клаустрофобия?

Забавлението не е подходящо, ако имаш сериозен страх от затворени пространства (ако почувстваш дискомфорт, можеш да излезеш по всяко време)! Въпреки това не забравяй, че 3KEY Стаите са… реални стаи! Ако нямаш проблем да си в обикновена стая, е малко вероятно да ти е неприятно и при нас. Няма твърде тесни участаци, а дори на моменти и в някои Стаи осветлението целенасочено да е слабо, светлина има. В 3KEY Стаите няма актьори и поставени лица и не създаваме загадки и декори, които да целят да стресират и ужасяват.

3KEY Стаите подходящи ли са за бременни?

Да. В Стаите ни не се опитваме да плашим и стресираме играчите, нито ги караме да преминават през физически изпитания. Все пак за бременни дами препоръчваме “Детективът и Машината на времето” и “Тайният бар на Ал Капоне”. Във всеки случай имайте предвид, че за да стигнете до нас, ще трябва да се качите по стълби, а по някое време ще се наложи да поприклекнете. ;) Опитът ни сочи, че дори в много напреднала бременност, играта протича съвсем спокойно и удовлетворяващо! :)

Нужна ли е физическа сила или особени умения?

Не са. Нужна е известна ловкост, но нали затова разполагате с цял екип? Единственото физическо “предизвикателство” ще бъде да се качите по стълбите до нас и да можете да клекнете. Ако това затруднява някой член на екипа ви, предупредете ни предварително, за да намерим удобно за вас решение. При колебания – позвънете ни!

Как да резервирам час за участие?

Събери своя екип от 2 до 7 души (обърни внимание, че в “Детективът и Машината на времето” и в “МаТРИК” се допускат не повече от 6 играча, а в “Тайният бар на Ал Капоне” – до 7). Харесай си 3KEY Стая и свободни дата и час и следвай инструкциите!

Каква е цената?

Цената за игра в 3KEY зависи от броя на играчите в един екип. За екип от 2-ма души  = 70 лв., 3-ма души = 90 лв., екип от 4-ма = 120 лв, екип от 5-ма = 140 лв,  6-ма = 160 лв. В “Тайния бар на Ал Капоне” (продължителност 70 мин) можете да играете и в екип от 7 души и цената за такъв отбор е 180 лв.


Изисква ли се предплащане?

Не е задължително да предплатиш направената резервация. Ако обаче запазваш повече от 1 игра наведнъж (например 2 успоредни игри или 2 поредни игри), капарото е наложително. То е в размер 35 лв/запазена Стая. Така например ако организираш тиймбилдинг с паралелни игри в “Детектива” и “МаТРИК”, трябва да заплатиш 70 лв капаро за тези 2 Стаи. Можеш да го направиш с банков превод или в нашия офис в брой. Ако решиш да ни посетиш, първо ни позвъни, за да потвърдим кога ще има колеги в офисите ни.


Може ли да се промени или отмени резервация?

Ако искаш да промениш деня и/или часа на резервацията, свържи се с нас поне 48 часа предварително. Ще потърсим нов час за твоя екип, според възможностите в системата с резервации. Моля, имай предвид, че подобни промени могат да се правят само един път на регистриран екип! Ние не изискваме предварително заплащане, но молим гостите си да върнат този жест, като спазват запазените си часове или ги освободят навреме, за да са достъпни за други желаещи. 

3KEY Стаите подходящи ли са за деца и за детски рождени дни?

3KEY Стаите са създадени като удоволствие за възрастни. За децата те са забавно предизвикателство, но в никакъв случай не са лесни. Приемаме, че лица над 12 г могат да играят без възрастен придружител. За по-малките желаещи – те трябва да са с родителите си и все пак да имат навършени 8 години. Допустимо е да влязат родители с бебе (във възраст преди пролазване и прохождане), но отговорността за него е изцяло на родителите! Ако искате да празнувате рождения ден на дете над 12 г при нас, ще се радваме да ви посрещнем, но, моля, обърнете внимание, че ние не сме детски клуб и не предлагаме аниматор, кетъринг, напитки или парти терен. Но сме ви подготвили логически игри за деца и възрастни, които истински ценят ескейп емоцията. Затова при нас децата ви могат да се забавляват с наистина интересни Стаи на загадките! :) Условия за парти терен можем да осигурим единствено в Стаята “Тайния бар на Ал Капоне”, като за условия можете да попитате на contact@3keyrooms.com, +359 876 33 82 35.

Предлагате ли ваучери за подарък?

Да! Всяка наша Стая има свой специален подаръчен ваучер, който персонализираме специално за твоя любим човек! Цената му е равна на цената на игра за съответния брой участници – без оскъпяване. Ваучерът предплаща игра в конкретна 3KEY Стая за получателя без да фиксира датата и часа и затова може да бъде за минимум 2-ма участника на стойност 70 лева. Получателят може да реши да покани повече от предплатения брой участници, като тогава ще заплати на място разликата в цената. Търсиш идеи за подарък за специален човек по специален повод – виж подробности за ваучерите ни и дали те не са точно това, което ти трябва. 

Как да избера в коя Стая да играя или за коя да подаря ваучер?

3KEY Стаите са много различни по тема и тип на загадките. Виж подробности за всяка наша пъзел игра или се свържи с нас за насоки: contact@3keyrooms.com, +359 876 33 82 35.

Видяхме, че за “Тайния бар на Ал Капоне” има изискване 18+. Можем ли да играем там с моето дете?

Темата на Стаята касае незаконни забавления, включващи еротична декорация, ограничен достъп до слаб алкохол и автентично изглеждащи оръжия. Длъжни сме да кажем, че това я прави неподходяща за непълнолетни. Въпреки това по преценка на родителя по-големи деца могат да играят заедно с възрастни. Стремили сме се декорацията на Стаята да е художествено издържана и провокацията да не е пошла или скандализираща. Предвидили сме и съкратена версия (60 мин.) на Стаята, при която нищо не би обезпокоило деца, родители или по-консервативна аудитория. Ако желаете този вариант, при правенето на резервацията дайте тикче на опцията за цензурирана версия.

Как да стигнем до вас?

Стаите “Детективът и Машината на времето” и “МаТРИК” се намират се в  центъра на София – само на минути от жълтите павета и храм-паметник Св. Ал. Невски. Адресът е бул. Васил Левски 102. Ако се насочите от Софийски университет по посока пл. Сточна гара, движете се по десен тротоар. Ще видите номер 102 малко след паметника Левски. Ако идвате с градски транспорт, можете да ползвате метро до станция СУ Св. Климент Охридски. Удобни са още трамваи 20 и 22, автобуси 78 и 79 и тролеи 1, 11, 2 и 4. Лесно ще достигнете до нас и с автомобил. Можете да паркирате в Синята зона (заплащане със SMS на 1302, до 2 часа; важи в работни дни: 8:30 – 19:30 ч, събота: 8:30 – 18:00 ч.; безплатно през останалото време) или Зелената зона (1 лв/ч, заплащане със SMS на 1303, до 4 часа; важи в работни дни: 8:30 – 19:30 ч.; безплатно през останалото време). Карта за зоните за платено паркиране в столицата можете да видите тук. А ако сте любител на предвижването с велосипед – заповядайте! Предвидили сме сигурно място за вашето колело.

Стаята “Тайният бар на Ал Капоне” се намира на 6 мин пеша от метростанция “Сердика” в сърцето на столицата – ул. Цар Самуил 50 А. Ще откриете входа в безистена вляво от “Бар Зар”, етаж 4.  Най-лесно е да дойдете до тук с метро (линия 1, спирка “Сердика 1″). В близост има още спирки на трамваи 5 и 8 (спирка “Съдебна палата”), спирки на трамваи 8 и 10 (“пл. Македония”), спирки на трамваи 12,18,4 (“пл. Св. Неделя”). Ако идвате с кола, моля, обърнете внимание, че сме в самия център, важат условията за Синя зона и често е предизвикателно да се паркира.

Мога ли да играя сам?

Не! Това е отборно предизвикателство. Трябва да се сформира екип от поне 2-ма души. Ако нямаш компания и си отворен за предизвикателството да играеш с непознати хора – пиши ни на contact@3keyrooms.com и ние ще се опитаме да те включим към друг отбор.

Ние сме компания от повече от 7 (или повече) души и искаме да играем заедно. Възможно ли е?

За всяка Стая игралното пространство и самите загадки са създадени така, че да са оптимални за определен брой играчи. За “Детектива и Машината на времето” и “МаТРИК” – до 6 души в един екип, а за “Барът на Ал Капоне” – до 7. Можете да се разделите на 2 или повече отбора от 2 до 6/7  души и да играете в поредни часове (например 18:00 и 19:45 в “Тайният Бар на Ал Капоне” ) или по едно и също време при запазване на успоредни игри в Стаите “Детектива” и “МаТРИК” (тези 2 стаи се намират на един и същ адрес).

Как да си запазим успоредни игри в Стаите “Детектива” и “МаТРИК”, щом по график часовете не се препокриват? 

Запазете 2-та най-близки часа в двете Стаи от името на един и същ човек и ние сами ще ви потърсим, за да предложим двата екипа да започнат по едно и също време – междинния час на официалните начални времена за двете Стаи. Има и поле за “Бележки”, където по време на самата резервация да напишете, че искате да играете два отбора по едно и също време. Например: запазвате за 6 души “Детективът и Машината на времето” за 17:00 и за 6 души “МаТРИК” в 16:30. За всички 12 души играта ще започне по едно и също време – 16:45.  

Ще играем при вас за тиймбилдинг. Може ли да ни издадете фактура?

Разбира се! Освен това имаме регистрация по ДДС! :) Само ни кажете предварително, че искате фактура, и ни изпратете данните на фирмата.

Ами ако не излезем навреме?

Играта е създадена така, че по-малко от 50% от участниците могат да намерят изход само за 60 минути. Във всеки случай ще се радвате на пленително забавление! А това е най-важното! Отпуснете се и елате за купона! :)

Нужни ли са специални знания?

Не са! Загадките и пъзелите в 3 Key Rooms изискват по-скоро жива мисъл и здрава логика. Заредете се с отборен дух и наблюдателност, отКЛЮЧете своите интуиция и въображение и… дерзайте!

Искате още?